Uudised

December 8, 2022

2022. aasta 5 parimat espordiennustusturniiri

Erik Kask
WriterErik KaskWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Esports laieneb ning kihlveoturgudele on kaasatud rohkem võistlusi ja mänge. Arvestades, kui populaarseks on spordivõistlused viimastel aastatel muutunud, pole üllatav näha esportkihlvedude populaarsuse kasvu. 

2022. aasta 5 parimat espordiennustusturniiri

The konkurentsivõimeline espordimaastik laieneb kiiresti koos e-sporditööstusega. Toimuvad märkimisväärsed e-spordivõistlused tohutute auhinnafondide ja miljonite fännidega. Siin on viis parimat, millele 2022. aasta teise poole lähenedes tähelepanu pöörata.

Rahvusvaheline

International on Dota 2 suurim sündmus ajakava ja kõige populaarsem spordiennustusüritus, mis on saadaval peaaegu kõikidel veebipõhistel spordiennustusplatvormidel. Arvestades, et enamik publikut on väljamüüdud ja osa auhinnarahast pärineb fännidelt, pole üllatav, et auhinnafond on tohutu. Sellel aastalõpuüritusel võistlevad Dota 2 parimad meeskonnad üle maailma.

Kui Dota 2 meeldib eriti Aasias, kus Hiina ja Korea domineerivad järjekindlalt tippmängijate ridades, siis rahvusvahelisi panuseid tehakse kogu maailmas. Mängijate geograafiline asukoht mängib olulist rolli parimate rahvusvaheliste spordiennustussaitide määramisel.

Dota Pro vooluahel

Enne Dota 2 The Internationali peetakse DPC sildi all mitmeid võistlusi. Osaleb 18 meeskonda, ülejäänud kuus on Hiinas, Lõuna-Ameerikas, Sõltumatute Riikide Ühenduses, Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Kagu-Aasias edasi pääsenud play-off ringidesse. Otsesed kutsed osaleda rahvusvahelisel võistlusel saavad DPC paremusjärjestuse 12 parimat meeskonda.

18 kvalifitseeruvad meeskonnad võisteldakse ringmängus kahes üheksast meeskonnast koosnevas alagrupis. Kõigi mängude vorming on parim kahest kaardist. Iga grupi neli paremat meeskonda pääsevad põhiturniiri ülemisse klassi, viienda kuni kaheksanda koha meeskonnad aga alumisse klassi.

Põhiturniiril on 16 meeskonda, kes võistlevad Double-Elimination formaadis. Iga grupi viimasel kohal olev meeskond langeb välja. Kaheksa meeskonda võistlevad põhiturniiri ülemises klassis ja kaheksa täiendavat võistkonda võistlevad põhiturniiri alumises bracketis. 

Alumise bracketi mängu avavoorus kasutatakse parimat kaardivormingut. Kõik muud mängud mängitakse parima kolmest kaardi vormingus, välja arvatud suurfinaalid, mis mängitakse parima viiest kaardi vormingus.

League of Legends maailmameistrivõistlused

Riot Games toimub kevad- ja suvekuudel. Turniir kulmineerub League of Legends maailmameistrivõistlused, kus on esindatud parimad rahvusvahelised meeskonnad. Kuigi League of Legendsi võistlusel pole teiste turniiridega võrreldes kõrgeim auhinnafond, on sellel kõige rohkem vaatajaid kõigist e-spordiüritustest.

Nendeks võistlusteks valmistumiseks võistlevad meeskonnad liigades. Järeldus on, et arvukad meeskonnad igast piirkonnast võistlevad üksteisega. Seda sündmust jälgivad miljonid inimesed ning igal aastal on online-kihlveohuviliste jaoks palju mänge ja palju pahandusi. 

Fännid võivad arvata, milline meeskond võidab igas voorus maailma parima meeskonna tiitli. Teadlike otsuste tegemiseks on aga ülioluline uurida esportkihlveo näpunäiteid.

CS: GO Majors

Ei ole palju mänge, mis võiksid kiidelda profiiliga, mida CS: GO teeb mitmekesises ja dünaamilises espordimaailmas. CS: GO ajakavas on rohkem sündmusi kui üheski teises võistlusmängus, sealhulgas IEM, ESL, ESEA ja ad-hoc turniirid. Igal aastal toimub arvukalt kõrgetasemelisi võistlusi, mille auhinnarahasid antakse välja miljoneid dollareid.

Tundub, et kaua kestnud esimese isiku laskurivõistlus ei kaota oma atraktiivsust, eriti Euroopas. See mäng on üks enim panustatud espordimänge maailmas ja korraldab mõningaid suurimaid turniire, nagu PGL CS: GO Majors. Põnevus on väljaspool graafikuid selle osas, milline mängija saab igal kaardil oma löögi sooritada.

Intel Extreme Masters

ESL ja Valve on alates 2006. aastast igal aastal ühiselt tootnud Intel Extreme Mastersi maailmameistrivõistluste võistlust. Inteli sponsoreeritav võistlus ühendab CS: GO kõrval mitut e-sporti. Muud spordialad Nende hulka kuuluvad Player's Unknown Battlegrounds, League of Legends ja StarCraft II. Võistlusi on peetud 13 hooaega ja neid on korraldatud üle maailma.

Kuus kutset

Pole olnud palju esporti, mis oleks kukkunud ja ellu jäänud. Rainbow Six Siege on olnud selle narratiivi populaarseim edu. Mängu õnnestumist ei osatud oodata, kuid tänu loojate pühendumisele ja suurele tööjõule on see nüüd üks populaarsemaid e-spordialasid maailmas. 

Six Invitational, üks selle turniiridest, on veel üks rahvusvaheline meistrivõistlus, kus võistlevad iga piirkonna parimad mängijad. See pole lihtsalt põnev, vaid tõstab latti suurepäraste organisatsioonide suurepäraste meeskondadega.

Apex Legends Global Series Championship

Apex Legends on kõigist neist kõige kiiremini kasvav battle royale. Seda vaatab rohkem inimesi, olgu see siis esport või mäng ise. The ALGS oli mitme võistluse haripunkt enne, kui maailma tippmeeskonnad võistlesid finaalis. 

Kuigi kolmandat aastat pole veel välja kuulutatud, püsib pinge teise aasta meistritiitli kordusmängimisel. Kahtlemata hakkab üha rohkem mängureid jälgima kõike, mis on seotud Apex Legendsi ja selle espordiga.

About the author
Erik Kask
Erik Kask
About

Sügavalt juurdunud Eesti digirevolutsiooni ja mängukirglikkusega on Erik Eesti-kesksete online-kasiino juhendite taga olev pioneeri. Tema töö sujuvalt põimib kohalikku võlu rahvusvaheliste mängustandarditega, võites mängijate usaldust.

Send email
More posts by Erik Kask

Viimased uudised

Olge valmis ülimaks jõukatsumiseks: World of Warcraft Plunderstorm Creator Royale
2024-03-28

Olge valmis ülimaks jõukatsumiseks: World of Warcraft Plunderstorm Creator Royale

Uudised